← Terug naar recepten
Vegan bagel met frisse kikkererwten salade

Vegan bagel met frisse kikkererwten salade

Ben je op zoek naar een lekkere, creatieve en verfrissende lunch? Probeer dan deze bagel met een vegan kikkererwten salade, gemaakt met augurk, rode ui en een yoghurt sausje. De ui en augurken geven de salade een fris-zure toon, wat perfect past bij de yoghurt-mayonaise dressing die zorgen voor de romigheid in de vegan bagel

Ingrediënten voor vier bagels

  • 4 volkoren bagels van Bagels & Beans
  • 250 gram kikkererwten (uit blik)
  • 3 augurken
  • 0,5 rode ui
  • 1,5 el plantaardige yoghurt
  • 1 el plantaardige mayonaise
  • 5 gram verse peterselie
  • 0,5 komkommer
  • Zout en peper
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

Laat de bagel afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Snijd de augurken in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Prak de kikkererwten met een vork grof in een schaal. Voeg de augurk, rode ui, yoghurt, mayonaise en peterselie toe en roer dit goed door elkaar. Proef de salade of hij goed op smaak is en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Houd je van extra romig? Dan kun je wat extra mayonaise of yoghurt toevoegen. Zet de salade even in de koelkast, zodat de smaken een beetje in kunnen trekken.

Schaaf de komkommer in plakjes. Dit kan met een mesje, maar als je een kaasschaaf gebruikt zorg je ervoor dat alle plakjes precies even dik zijn (TIP!). Snijd de bagels open. Verdeel een handje veldsla over de bagels, gevolgd met wat plakjes komkommer en als laatst de frisse kikkererwtensalade. Leg de bovenkant van de bagels bovenop en serveer je lunch met een grote glimlach!

Naar alle recepten