Ingrediënten voor vier bagels
- 4 sesam bagels van Bagels & Beans
- 1 kleine rode ui
- 1 rode peper
- ½ bosje koriander of 2 curryblaadjes
- 1 limoen
- ½ tl zout
- 45 gram kokosrasp (gedroogd of vers)
- 50 ml kokosmelk
- 1 blikje Fairtrade skipjack tonijn in water van Fishtales
- 1 krop ijsbergsla
- 1 paar plastic handschoentjes of boterhamzakjes
Bereidingswijze
Laat de bagels afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Snipper de rode ui, de rode peper en de koriander of curryblaadjes fijn en doe deze in een kom. Afhankelijk van je liefde voor pittig eten, snijd je de rode peper fijn met of zonder de zaadlijsten. Zonder de zaadlijsten is de peper namelijk een stuk minder pittig!
Snijd vervolgens de limoen doormidden en knijp het sap van de hele limoen in de kom uit. Doe de plastic handschoenen of boterhamzakjes om je handen en kneed de rode ui, de rode peper, de koriander en het limoensap samen. Voeg tijdens het kneden ook het zout toe. Ze zeggen dat je door het kneden de ingrediënten in elkaar laat ‘smelten’. Kneed voor minimaal 5 minuten, maar voor de optimale smaakbeleving is 10 minuten kneden nóg beter. Voeg daarna de kokosrasp, de kokosmelk en de uitgelekte tonijn toe en meng dit voorzichtig met je handen tot je een goed gemengd geheel hebt gekregen. Je Mas Uni is nu klaar.
Snijd de bagel doormidden en leg op de onderste deel een groot blad ijsbergsla. Verspreid hierop een kwart van de Mas Uni en leg de bovenkant van de bagel op de onderste belegde kant. Je bagel Mas Uni is klaar. Herhaal deze stappen nu ook bij de andere 3 bagels en je kunt aanvallen!