← Terug naar recepten
Mas Uni Fishtales

Bagel Mas Uni van Fishtales

Ons menu staat vol met diverse bagels en salades, rijkelijk gevuld met vis van Fishtales. Bart van Olphen, cofounder van Fishtales, deelt zijn lievelingsrecept met tonijn om thuis zelf te maken: Mas Uni.

Maar nu zal je vast denken: wat is Mas Uni? Mas Uni is een heerlijke tonijnsalade oorspronkelijk afkomstig uit de Malediven. Het is een pittige tonijnsalade met kokos, limoen en koriander. Origineel is het recept met curryblaadjes in plaats van koriander. Dus als je curryblaadjes kan vinden in de winkel zouden wij dat zeker aanraden. Maar met koriander is de bagel net zo lekker! Het gerecht is supersnel klaar en totaal anders dan alle andere tonijnsalades op basis van mayonaise. Natuurlijk kiezen we voor de Fairtrade tonijn van Fishtales voor dit recept, want ook de vissers verdienen een eerlijk loon en goede werk omstandigheden.

Wil je zien hoe Bart van Fishtales deze bagel heeft gemaakt? Bekijk het filmpje hieronder!

Ingrediënten voor vier bagels

Koffieboon explosion
Bart van Olphen aan het koken.

Bereidingswijze

Laat de bagels afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Snipper de rode ui, de rode peper en de koriander of curryblaadjes fijn en doe deze in een kom. Afhankelijk van je liefde voor pittig eten, snijd je de rode peper fijn met of zonder de zaadlijsten. Zonder de zaadlijsten is de peper namelijk een stuk minder pittig!

Snijd vervolgens de limoen doormidden en knijp het sap van de hele limoen in de kom uit. Doe de plastic handschoenen of boterhamzakjes om je handen en kneed de rode ui, de rode peper, de koriander en het limoensap samen. Voeg tijdens het kneden ook het zout toe. Ze zeggen dat je door het kneden de ingrediënten in elkaar laat ‘smelten’. Kneed voor minimaal 5 minuten, maar voor de optimale smaakbeleving is 10 minuten kneden nóg beter. Voeg daarna de kokosrasp, de kokosmelk en de uitgelekte tonijn toe en meng dit voorzichtig met je handen tot je een goed gemengd geheel hebt gekregen. Je Mas Uni is nu klaar.

Snijd de bagel doormidden en leg op de onderste deel een groot blad ijsbergsla. Verspreid hierop een kwart van de Mas Uni en leg de bovenkant van de bagel op de onderste belegde kant. Je bagel Mas Uni is klaar. Herhaal deze stappen nu ook bij de andere 3 bagels en je kunt aanvallen!

Naar alle recepten