← Terug naar recepten
Bagel met zelfgemaakte mango ananasjam

Bagel met zelfgemaakte mango-ananasjam

Stel je voor: een bagel belegd met je zelfgemaakte mango-ananasjam. Dat klinkt toch al onweerstaanbaar lekker? Voor een extra smakelijke twist is de bagel eerst belegd met romige zuivelspread en vervolgens rijkelijk gesmeerd met de frisse, tropische jam.

Deze combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen de romige textuur van de zuivelspread en de zoete, fruitige smaak van de mango-ananasjam. Het resultaat is een bagel die niet alleen vol van smaak is, maar ook een heerlijke, tropische verwennerij biedt.

Ingrediënten

  • 1 sesam bagel van Bagels & Beans
  • 350 gram mango (diepvries of goed rijp)
  • 80 gram ananas (diepvries of goed rijp)
  • 1 limoen
  • 80 gram suiker
  • Scheutje gembersiroop
  • Naturel cream’cheese’ (verkrijgbaar bij de Bagels & Beans)
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

Voor deze jam kun je fruit uit de diepvries gebruiken. Dat werkt heel goed! Of gebruik echt goede rijpe mango en ananas. Laat de mango en ananas ontdooien. Als het ontdooid is, voeg dan het limoenrasp en sap van 1 limoen toe. Doe dit in een koekenpan samen met 80 gram suiker en een scheutje gembersiroop. Doe de deksel erop en laat het 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer regelmatig, zodat het niet aanbrand. Stamp na 10 minuten het mengsel met een stamper. Hierdoor blijf je lekker stukjes houden in de jam. Als je een gladde jam zonder stukjes wil, pureer het geheel dan met een staafmixer. Laat de jam daarna volledig afkoelen. Laat de bagel afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Beleg de bagel met naturel zuivelspread en de heerlijke jam. En smullen maar!

Doe de overige jam in een gesteriliseerde weckpot. Steriliseren doe je door de weckpot in een pan met water laten koken. Bewaar de jam in de koelkast.

Naar alle recepten