← Terug naar recepten
Club sandwich bagel met kalkoenfilet

Club sandwich bagel met kalkoenfilet

De club sandwich is een iconische Amerikaanse klassieker en staat bij velen hoog op de lijst als favoriet lunchgerecht. Wil je eens iets nieuws proberen? Geef deze klassieke sandwich dan een unieke twist door hem op een bagel te serveren! Het stevige en luchtige van de bagel zorgt voor een verrassende textuur die perfect combineert met de traditionele ingrediënten. Wij kozen ervoor hem te beleggen met kalkoenfilet, bacon en kaas. Je kan dit recept uiteraard ook in een vegetarische variant maken.

Ingrediënten

  • 3 volkoren bagels van Bagels & Beans
  • 4el mayonaise
  • Botersla
  • 1 tomaat
  • 8 plakjes gerookt kalkoenfilet
  • 4 plakjes bacon
  • 2 plakken kaas
  • Jonge kaas
  • Peper
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

Laat de bagel afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Snijd de bagels doormidden. Vind je een goede crunch lekker? Rooster de bagels dan even kort in een broodrooster.

Bak de plakjes bacon in een koekenpan zonder olie. Er komt namelijk genoeg vet vrij tijdens het bakken. Bak ze mooi krokant in ongeveer 4-5 minuten en laat ze daarna even uitlekken op een keukenpapiertje. Snijd de tomaat in mooie gelijke plakjes.

Besmeer de bagel met de mayonaise, leg hier vervolgend een laagje sla, 2 plakjes kalkoenfilet, tomaat, 1 plakje bacon en een halve plak kaas op, en maak het af met een beetje peper. Leg er een halve bagel op en herhaal de stappen van het beleggen. Maak de bagelclub sandwich af met het dekseltje van de bagel. Serveer de bagel met een frietje of chipjes, en je hebt een klassieke en lekkere lunch!

Naar alle recepten