← Terug naar recepten
Cheesecake

De enige echte Bagels & Beans cheesecake

De cheesecake kan je vinden in alle soorten en maten, maar eentje die altijd in de smaak valt is de enige echte cheesecake van Bagels & Beans. We horen zoveel klanten die altijd naar ons terugkomen, omdat ze onze cheesecake zo lekker vinden. De bastognebodem, smaakt perfect bij de romige cheesecake-laag. En het beste nieuws is dat jullie hem nu ook zelf kunnen maken! Lees hieronder hoe.

Ingrediënten

  • 250 gram Bastogne koeken
  • 200 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 4 eidooiers
  • Sap van 1/2 citroen
  • 20 gram vanillesuiker
  • 1 el bakpoeder
  • 90 gram custardpoeder
  • 1 kilo magere kwark
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de springvorm goed in. Verkruimel de bastognekoeken en verdeel dit evenredig over de bodem van de bakvorm. Druk de bodem goed aan.

Klop de boter tot deze romig is en voeg vervolgens de suiker en een voor een het ei en de eidooiers toe. Spatel tot slot geleidelijk alle andere ingrediënten door het beslag.

Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de vorm daarna af met folie en laat hem minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.

Naar alle recepten