Ingrediënten
- 250 gram Bastogne koeken
- 200 gram boter (op kamertemperatuur)
- 300 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 4 eidooiers
- Sap van 1/2 citroen
- 20 gram vanillesuiker
- 1 el bakpoeder
- 90 gram custardpoeder
- 1 kilo magere kwark
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de springvorm goed in. Verkruimel de bastognekoeken en verdeel dit evenredig over de bodem van de bakvorm. Druk de bodem goed aan.
Klop de boter tot deze romig is en voeg vervolgens de suiker en een voor een het ei en de eidooiers toe. Spatel tot slot geleidelijk alle andere ingrediënten door het beslag.
Stort het cheesecakebeslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. Dek de vorm daarna af met folie en laat hem minimaal 2 uur in de koelkast afkoelen.