Ingrediënten
- 0,5 veggie bagel van Bagels & Beans
- 1 kropsla (Lollo Bianco)
- 500 gram tomaat en/of cherrytomaatjes
- 1 el kappertjes
- Halve rode ui
- 2 gegrilde paprika’s
- 1 blikje ansjovis
- Verse basilicum
- 5 el rode wijnazijn
- Zout, peper en olijfolie
Bereidingswijze
Laat de bagel afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Snijd hem daarna door de helft, en snijd de halve bagel in kleine stukjes. Besprenkel ze met olijfolie, verspreid de stukjes bagel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bagelcroutons in 10 minuten af tot ze knapperig zijn. Laat ze even afkoelen, terwijl je verder gaat aan de rest van de salade.
Hak de kropsla grof, snijd de tomaat in partjes en de cherrytomaatjes door de helft. Snijd de rode ui in mooie ringen en de gegrilde paprika’s in grove stukjes. Laat de ansjovis uitlekken.
Vul een saladekom met de kropsla en meng dit met de rode wijnazijn, verse basilicum, zout, peper en een beetje olijfolie. Verdeel de tomaat, kappertjes, rode ui-ringen, paprika’s en ansjovis erover. Maak de salade af met de bagelcroutons.