← Terug naar recepten
Dadeltaart

Onze goddelijke dadeltaart

Ben je gek op dadels én een makkelijk, snel recept?! Onze dadeltaart is een easy no-bake taart, die alleen even in de koelkast hoeft af te koelen. De combinatie van zoete dadels, crunchy bite van koekjes en frisse kokos zorgt voor een overheerlijke sensatie.

Ingrediënten

  • 500 gram ontpitte dadels
  • 250 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 handje walnoten
  • 1 rol Maria biscuitjes
  • 1 eitje
  • 2 shotjes caramelsiroop (of praline/butterscotchsiroop)
  • Kokosrasp
  • Optioneel: sinaasappel
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

  • Snijd de dadels in reepjes, hak de walnoten in kleine stukjes en breek de Maria biscuitjes in stukjes van ongeveer 1 cm. Smelt daarna de boter zachtjes in de pan, voeg de suiker vervolgens toe. Roer goed door, zodat de suiker een beetje oplost.
  • Breek het ei in het pannetje en klop dit goed los met een garde. Doe er de karamelsiroop erbij en kook nogmaals even door. Voeg als laatst de dadels en koekjes toe, en schep alles door elkaar heen. Kook het als laatst nog een halve minuut door.
  • Voeg het mengsel in een ingevette taartvorm, en druk het goed aan met de bolle kant van een natte lepel. Laat de taart minimaal 1,5 uur afkoelen in de koelkast.
  • Garneer de taart met de kokosrasp, snijd de taart in 10 gelijke punten en serveer hem eventueel met twee schijfjes sinaasappel.
Naar alle recepten