Ingrediënten voor vier bagels
- 4 volkoren bagels van Bagels & Beans
- 250 gram kikkererwten (uit blik)
- 3 augurken
- 0,5 rode ui
- 1,5 el plantaardige yoghurt
- 1 el plantaardige mayonaise
- 5 gram verse peterselie
- 0,5 komkommer
- Zout en peper
Bereidingswijze
Laat de bagel afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat het goed uitlekken. Snijd de augurken in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Prak de kikkererwten met een vork grof in een schaal. Voeg de augurk, rode ui, yoghurt, mayonaise en peterselie toe en roer dit goed door elkaar. Proef de salade of hij goed op smaak is en voeg eventueel peper en zout naar smaak toe. Houd je van extra romig? Dan kun je wat extra mayonaise of yoghurt toevoegen. Zet de salade even in de koelkast, zodat de smaken een beetje in kunnen trekken.
Schaaf de komkommer in plakjes. Dit kan met een mesje, maar als je een kaasschaaf gebruikt zorg je ervoor dat alle plakjes precies even dik zijn (TIP!). Snijd de bagels open. Verdeel een handje veldsla over de bagels, gevolgd met wat plakjes komkommer en als laatst de frisse kikkererwtensalade. Leg de bovenkant van de bagels bovenop en serveer je lunch met een grote glimlach!