← Terug naar recepten
Vegan bagel met krokante chicken tenders en gegrildeg roenten

Vegan Bagel met Krokante Chicken Tenders

Heb je zin in een heerlijke, voedzame en vegan lunch of diner, maar even geen inspiratie? Wij hebben een smakelijke suggestie voor je! We hebben een goed gevulde bagel samengesteld die perfect is voor zowel de middag als de avond.

Voor dit recept hebben we gekozen voor onze afbakbagels, verkrijgbaar bij Jumbo, en gecombineerd met de plantaardige “kip” vingers van Vivera. Deze knapperige chicken tenders zijn niet alleen lekker, maar ook rijk aan eiwitten, ijzer en vitamine B12. Een bewuste keuze voor een gezonde leefstijl. We hebben de volkoren bagel verder belegd met hummus, babyspinazie, courgette, aubergine en granaatappelpitjes. Het resultaat is een rijk gevulde bagel die goed vult en heerlijk smaakt.

Ingrediënten voor vier bagels

  • 4 volkoren bagels van Bagels & Beans
  • Handje babyspinazie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • Pakje plantaardige krokante (van bijvoorbeeld Chicken Tenders van Vivera) 
  • 4 el hummus
  • Handje granaatappelpitjes
  • Kruiden naar keuze
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

Laat de bagels afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes. Gril de plakken courgette, aubergine en de vegan Chicken Tenders. Snijd de bagels open en smeer de onder en bovenkant in met een laagje hummus. Beleg de onderkant van de bagel met de babyspinazie. Leg hier 1 plak gegrilde courgette en 1 plak gegrilde aubergine op. Breng de bagel op smaak met kruid die jij lekker vindt. Karin  koos voor peper, zout en chili vlokken. Leg hier vervolgens een gegrilde Chicken Tender op. Maak hem af met de granaatappelpitjes!

Naar alle recepten