← Terug naar recepten
Vegan tutti tomaat

Vegan tutti tomaat bagel

Zin in een Tutti Tomaat bagel? De naam zegt het al: boordevol tomaat! Tomaten zitten vol gezonde voedingsstoffen zoals vitamine C, vitamine B12 en mineralen als kalium en magnesium. Een perfecte keuze voor de lunch! Tip: combineer het met onze veggie bagel voor een extra portie groenten. Je kunt ze vers ophalen bij een van onze vestigingen, of bevroren meenemen om thuis af te bakken.

Ingrediënten voor vier bagels

  • 4 bagels van Bagels & Beans
  • 1 blik boterbonen (kan je dit niet vinden in de winkel, kies dan voor kikkererwten)
  • Zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el water
  • Handjevol zongedroogde tomaten
  • 1/2 tl tijm
  • 12 basilicumblaadjes
  • 2 vleestomaten
  • Zout en peper
Koffieboon explosion

Bereidingswijze

Laat de bagel afbakken in de vestiging, of doe dit thuis. Snijd de bagels doormidden. Vind je een goede crunch lekker? Rooster de bagels dan even kort in een broodrooster. Maak eerst het mengsel van boterbonen (of kikkererwten). Doe de bonen, zongedroogde tomaten, olijfolie en tijm in een blender of keukenmachine. Je kan dit ook met een staafmixer doen. Voeg vervolgens water toe tot je de consistentie bereikt, die je graag wilt hebben. Voeg naar smaak peper en zout toe. Smeer het mengsel op de bagels en snijd vervolgens de vleestomaten in plakjes. Verdeel deze over de bagels en maak af met de verse basilicum. Geniet van je tutti tomaat creatie!

Naar alle recepten